Home / Intercable intelligent Wiring

Intercable intelligent Wiring

Welkom bij Intercable intelligent Wiring, de nieuwe manier van draadconfectie voor machine bouw, paneelbouw en industrie.

De Nederlandse industrie blijft innoveren en laat al jaren zien dat we door efficiënter en slimmer te werken, voorop lopen in de wereld van de techniek. Als engineer, inkoper of manager in onze branche heeft u dan wel wat uitdagingen te pareren. Een tekort aan vakmensen, de behoefte aan flexibiliteit van de productiecapaciteit en tegelijk het in de hand houden van de kosten. 

Optimalisatie van uw productieproces om is hierom nodig om uw bedrijf gezond en concurrerend te houden.  Intercable heeft Lean manufactoring kennis toegepast in combinatie met de nieuwste productie technieken voor bedrading. En samen met haar gespecialiseerde groothandelspartners Itsme en Van Egmond is dit ingepast in de logistieke keten om samen met de levering van componenten en kasten een one-stop-shop te realiseren.  

Zou u 75% willen besparen op de installatietijd voor bedrading? Intercable heeft als doel om samen met onze partners uw productieproces te optimaliseren en verduurzamen en tegelijk het tekort aan vakmensen op te vangen en uw capaciteit flexibeler in te zetten. Co-creatie afgestemd op uw bedrijfsproces. Grootste tijdvreter bij productie van een machine of besturingskast is de bedrading. Het op maat maken en vooral coderen van de bedrading kost veel tijd en is ook nog eens het werk waar een volleerd technicus niet op zit te wachten en waar hij ook eigenlijk te duur voor is. Vooral het coderen voor identificatie is een tijdrovende onderdeel van het bedradingsproces. Labelling middels sleeves of coderingsringen zorgt voor een grote stijging van de kostprijs van de installatie. Maar juist uitgebreidere codering met component vermelding van bron en doel zou het bedraden eenvoudiger en veel sneller maken. Ook voor minder ervaren arbeidskrachten. Lean-paneelbouw noemen wij het. Ervaren krachten kunnen zich dan meer richten op ontwerp, controle en service.

Onze oplossing met Intercable intelligent-wiring!

Met Intercable intelligent-wiring worden complete bedradingsets op maat voor uw paneel of machine aangeleverd.

Eenvoudig via uw groothandel samen met de kast en componenten.

Hoe werkt het?

Het begint met het samenstellen van de bedradingset.

De engineer het heeft paneel of de machine ontworpen in zijn CAD software. Hierin wordt ook de bedrading gespecificeerd.  E-plan is de meest gebruikte software, maar ook met andere merken kunnen wij werken.

Onze samenwerking met E-plan software maakt het mogelijk om eenvoudig een export van de draadlijst van uw productontwerp te realiseren. Hierin worden alle coderingen van bron, doel en draadnummer vermeld zoals u dat wilt. Deze data importeren wij in de productiesoftware van onze automatische draadconfectiemachines met printmodules in wit of zwarte inkt.

Iedere draad kan dus worden voorzien van een unieke codering zoals bron, doel, draadnummer, componentcode, alles wat u maar wilt. Ook halogeenvrij draad kan goed bedrukt worden.

Het Intercable intelligent-wiring concept werkt voor aansluitingen van 0,34 tot 300mm2 van paneelbouw tot windturbine. Het concept werkt met seriebouw, maar ook met prototyping of one-of installaties. Omdat er geen afval ontstaat bij de productie in onze automatische machines is de kostprijs niet afhankelijk van volume. Natuurlijk worden de logistieke kosten wel verdeeld over de totale levering.

Pak nu uw winst

Al deze besparingen zorgen dat uw totale kosten verlaagd worden en uw capaciteit toeneemt. Intercable, Van Egmond of Itsme komen graag bij u langs om een klantspecifieke besparingsscan te maken, die u inzicht geeft in wat ons systeem voor u op kan leveren.  Maak vandaag nog een afspraak met een van onze co-creation managers via 085-5050500

Top
Open chat
Scan de code
Via uw mobiel kunt u ons direct appen op 085-5050509, via uw desktop dient u whatsapp voor uw desktop te downloaden.